Middelalder-Oslo

I 2023 kunne vi nvitere foreningens medlemmer med ledsagere  på en spennende tur til Orknøyene og Skottland. Det var utfordrende å få tak i nok hotell-plasser, særlig var det knapt med enkeltrom, så vi endte på 38 reisende - et noe lavere antall enn vanlig. Reisearrangør var FRAM Arrangement AS.  

Ragnhild Ljosand

Vår guide på Orknøyene var filolog og rune-forsker Ragnhild Ljosand (bildet). Hun bor og arbeider på Orknøyene, og i tillegg til turistguiding og rune-forskning har hun også bidratt til et helt nytt studium om turisme ved universitetet der. Første dag med første student-kull var vår avreisedag! Vi ønkset henne alle lykke til med det nye prosjektet, før vi satte kursen sørover mot Skottland og nye eventyr. 

 

 

Middelalder-Oslos medlemstur 2022 gikk i vikingenes fotspor til det gamle Bysants, Konstantinopel/Miklagard/Istanbul. Nedenfor følger en oppsummering fra turen med deltagernes egne bilder.

Den magiske byen med de mange navn med historisk sus. En gang Konstantinopel, en gang Bysants, av vikingene kalt Miklagard - Den store byen. Her er vi ved porten til Orienten – en spennende duft av en for mange fremmed verden. Mandag 30.mai 2022 la vi ut på en spennende ferd gjennom Tyrkia og Bulgaria, viktige deler av det bysantinske rike. Turen startet og sluttet i Istanbul. Underveis opplevde vi spennende historie, vakre omgivelser og interessante byer og steder. Klostre, kirker, moskeer, landemerker, byer og landskap, mange på Unescos verdensarvliste.

istanbul2

  

 

 

 

 

 

 

Hagia Sofia i Istanbul, en gang den største og viktigste katedralen i det bysantinske eller østromerske riket. Siden Mustafa Kemals tid har den vært både museum, moskè og kirke, men i den seneste tiden har den gått over til å være døgnåpen moskè med adgang for besøkende. 

Middelalder-Oslo byr på en opplevelsesrik langhelg i Oxford i september!

WadhamJournalist, fagforfatter og sanger Ann-Turi Ford vil vise oss sin barndoms Oxford, med vekt på norrøne spor og norske forbindelser. Vi blir innkvartert på et av byens mange staselige colleges, og inntar frokosten i en spisesal som tatt rett ut av Harry Potters verden. Det blir puber, arkeologiske dypdykk, elvetur, evensong, Ashmolean museum, cream tea og enda mer.

Siden det er innkvartering i college, blir gruppen mindre enn vanlig på våre turer på grunn av plassbegrensning. Det er derfor lagt opp til at samme tur går to langhelger etter hverandre. Den første går fra fredag 16. til mandag 19. september, mens tur nr to går fra fredag 23. til mandag 26. september. 

Sukkenes bro/Bridge of Sighs i Oxford.                                 Klikk her for å se hele turprogrammet.

Endelig! 9-12. september 2021 blir det middelalder-tur til Rogaland!

Turen går over fire dager, fra og med torsdag til og med søndag. Den har tre overnattinger, to på Clarion Hotel Stavanger og en på Clarion Hotel Amanda Haugesund. Alle måltider er inkludert og vi vil ha kompetent guiding underveis og på de enkelte stedene vi skal besøke. Vi flyr til Stavanger lufthavn Sola, og returnerer fra Haugesund lufthavn på Karmøy.

Etter påmeldingsfristen står det det igjen noen ledige plasser. Tilbudet lukkes fredag 6. august. Program og nærmere opplysninger priser og påmelding finner du under LES MER.

FRAM Arrangement AS er vår reiseoperatør. Vi vil ha kompetent guiding på de enkelte stedene vi skal besøke. Arkeolog Petter Molaug er med som faglig reiseleder.         

AVALDSNES

Bildet:  Avaldsnes kongsgård, rekonstruksjon

Selje

Fredag 13. september 2019 dro 30 entusiastiske medlemmer i Middelalder-Oslo til Vigra med morgenflyet for en opplevelsesrik og kunnskapsfylt helg med vår uuttømmelige kunnskapsbrønn dr.philos. Øystein Ekroll, født, oppvokst og lommekjent på Sunnmøre. 

Det var spådd uvær fra vest med orkan i kastene på Stadtlandet, men det viktigste turmålet vårt - Selja med Sunniva-hulen og alle kloster- og kirkeruinene på øya - var vi alle fast bestemt på å få med oss! Det ble en eventyrlig helg, ikke minst på grunn av det voldsomme været, men også  resten av turen og gastronomiske overraskelser på Scandic hotell i Ålesund gjorde turen til en stor opplevelse. Odd Bjørntvedt har skrevet referat fra turen, illustrert med fotos av Jorun Hermansen. Les referatet her.  Se også kart over opprinnelig reiserute her. På bildet: Selje klosterruin. 

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte turer