Middelalder-Oslo

Middelalder-Oslos medlemstur 2022 i vikingenes fotspor til det gamle Bysants

Den magiske byen med de mange navn med historisk sus. En gang Konstantinopel, en gang Bysants, en gang Miklagard. Her er vi ved porten til Orienten – en spennende duft av en for mange fremmed verden.

Mandag 30.mai la vi ut på en spennende ferd gjennom Tyrkia og Bulgaria, som startet og sluttet i Istanbul. Underveis opplevde vi spennende historie, vakre omgivelser og interessante byer og steder. Katedraler og klostre, moskeer, landemerker, byer og landskap, mange på Unescos verdensarvliste. I Iistanbul2stanbul møtes to verdensdeler der den ligger som et knutepunkt mellom Europa og Asia. 

Hagia Sofia, Istanbul.

Endelig! 9-12. september 2021 blir det middelalder-tur til Rogaland!

Turen går over fire dager, fra og med torsdag til og med søndag. Den har tre overnattinger, to på Clarion Hotel Stavanger og en på Clarion Hotel Amanda Haugesund. Alle måltider er inkludert og vi vil ha kompetent guiding underveis og på de enkelte stedene vi skal besøke. Vi flyr til Stavanger lufthavn Sola, og returnerer fra Haugesund lufthavn på Karmøy.

Etter påmeldingsfristen står det det igjen noen ledige plasser. Tilbudet lukkes fredag 6. august. Program og nærmere opplysninger priser og påmelding finner du under LES MER.

FRAM Arrangement AS er vår reiseoperatør. Vi vil ha kompetent guiding på de enkelte stedene vi skal besøke. Arkeolog Petter Molaug er med som faglig reiseleder.         

AVALDSNES

Bildet:  Avaldsnes kongsgård, rekonstruksjon

Selje

Fredag 13. september 2019 dro 30 entusiastiske medlemmer i Middelalder-Oslo til Vigra med morgenflyet for en opplevelsesrik og kunnskapsfylt helg med vår uuttømmelige kunnskapsbrønn dr.philos. Øystein Ekroll, født, oppvokst og lommekjent på Sunnmøre. 

Det var spådd uvær fra vest med orkan i kastene på Stadtlandet, men det viktigste turmålet vårt - Selja med Sunniva-hulen og alle kloster- og kirkeruinene på øya - var vi alle fast bestemt på å få med oss! Det ble en eventyrlig helg, ikke minst på grunn av det voldsomme været, men også  resten av turen og gastronomiske overraskelser på Scandic hotell i Ålesund gjorde turen til en stor opplevelse. Odd Bjørntvedt har skrevet referat fra turen, illustrert med fotos av Jorun Hermansen. Les referatet her.  Se også kart over opprinnelig reiserute her. På bildet: Selje klosterruin. 

2019CardiffCastle

Lørdag 22. juni dro 53 av foreningens medlemmer til UK på årets sommertur. Turen var lagt opp i samarbeid med historikerne og arkeologene Fay Stevens og Stuart Brookes fra UK, med praktisk støtte fra FRAM Arrangement AS. Vi bodde sentralt i Cardiff på Jurys Inn Hotel, med utflukter hver dag til historiske reisemål fra mange spennende epoker. Vi besøkte både fornalderminner fra megalitt-tiden og keltiske, romerske, normanniske, norrøne og middelalderske severdigheter, og enda mye mer.

Bildet: Interiør fra Cardiff Castle.

Les Rangdi Unn Hovdens rikt illustrerte beretning fra turen her.

St.Sophia KievI alt 55 personer deltok på turen som gikk til Kiev, Odessa og Moldova i vikinger, kosakker, romere og grekeres fotspor. Vi reiste fra Gardermoen til Kiev tirsdag 29. mai, og returnerte en uke senere fra Chisinau i Moldova.  Strålende vær, kunnskapsrike og hyggelige guider, spennende og eksotiske reisemål, over gjennomsnittet interesserte turdeltagere og ikke minst vår egen medbragte og utrettelige kunnskapsbrønn Øystein Ekroll bidro til en uforglemmelig tur-opplevelse. Noen av deltakerne deler sine minner og bilder fra turen her (se under)! 

                          

Kirken ved grotteklosteret Pechersk Lavra i Kiev. Foto: Jorun Hermansen 

 

 

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte turer