Middelalder-Oslo

Andres arrangementer

OlavsklosteretDet er vandring i Oslo middelalderby hver søndag kl.13 med start i Ladegårdshagen ved Oslo Ladegård, Oslo gate 13 hele august og september.

Vandringene er gratis, og arrangeres av Oslo Ladegård. Hver gang er en av Ladegårdens ansatte med og presenterer grunnleggende informasjon og åpner opp bisperommet i bispeborgen og de hvelvete middelalder-rommene i Olavsklosteret. Hver søndag belyses en spesiell side ved middelalderbyen av en tilleggsomviser. Bildet: Olavsklosteret  m,ed Bispegården i bakgrunnen.

Søndag 11. august forteller arkeolog Petter Molaug om det aller eldste Oslo, om gården Oslo og om spor av tidlig jordbruksaktivitet. Hvorfor vokste det opp en by akkurat her, og når ble det en by? Hva er bakgrunnen for at Clemenskirken ble Oslos 1000-årssted?

Dronning Eufemias byOnsdag 21. august klokka 19:00 lanseres Per Olav Reintons bok «Dronning Eufemias by»  på Oslo bymuseum, Frognerveien 67 (ved Herregaardskroen).

Foruten Per Olav Reinton vil du der også møte forfatteren Thorvald Steen som har vært spesielt opptatt av  kontakten østover til Miklagard i middelalderen, arkeologen Petter Molaug som er vår nestor i Oslos middelalderhistorie og historikeren Hedvig Vollsnes fra Oslo Ladegård.

For å sette oss i den rette stemningen vil Modus Senter for Middelaldermusikk åpne møtet med å spille musikk fra middelalderen for oss.

Arrangementet er gratis. Velkommen!

Kong Rune bittelitenSøndag 12. mai skal Aftenposten ha en vandring i Middelalderbyen der Rune Gerhardsen skal spille kong Håkon V Magnusson. Middelalder-Oslo har lovet å stille med middelalderkledte folk som jublende statister når kongen taler.

Har du en passende middelalderdrakt og lyst til å være med på søndag 12. mai? Meld deg da pr. e-post til Frank Aage Fjellbekk (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.) og møt opp ved Mariakirkens ruiner kl. 14.30 til en gjennomgang.

Etter kongens tale kan du følge resten av vandringen som en del av publikum.

Bt under bygging

Maritimt museums båtlab, organisert og finansiert av Kulturetaten, har åpent telt på Sørenga utvalgte søndager fremover til sjøsettingen tirsdag 18. juni.

Hittil har 4400 personer besøkt teltet og sett på båtkopien av  Vaterland 1, som den kalles. Alle hudbordene er nå på plass. Det mangler opplengere og forsettelse av bandene.

Vi  gleder oss til sjøsetting 18. juni, og håper at det blir bygget brygge, naust og sjøbod før neste vinter!

Hovedyakloster klosterkroaVox Antiqua holder konsert i klosterruinen på Hovedøya kl 19.15 lørdag 8. juni, søndag 9. juni og mandag 10. juni. Se plakaten her.

Dette er den 31. sesongen med middelaldermusikk-konserter, og årets tema er "Den røde bok". Vox Antiqua består av Marilena Zlatanou (sang), Vegard Lund (lutt) og Anna Helgadottir (fidle).

Båter fra Rådhusbrygga. Konsertene er gratis.

Du er her: Hjem Aktiviteter Andres arrangementer