Middelalder-Oslo

Andres arrangementer

ModusHuset podcast begynte med månedlige sendinger den 1. februar 2022. Per Olav Reinton og Halfdan Bleken samtaler om lange linjer og høydepunkter innen politikk, samfunn, kunst og musikk, slett ikke enige om alt, men med ønske om å forstå hva lyd, bilder og tekst som omgir oss representerer som uttrykk i historien.

Hvis du vil spille av podkasten i din nettleser, bruk denne linken. Hvis du vil høre podkasten i din podkast-app, bruk denne linken

ModusHusets podcast nummer en er en samtale mellom Halfdan Bleken og Per Olav Reinton om middelalderen og det middelalderske i politikken, i dagliglivet, i kunsten og i musikken. Middelalderen er mye bedre enn sitt rykte.

Det var kunsthistorikeren Jacob Burckhardt som i 1860 karakteriserte renessansen i det 15.århundre i Italia som sivilisasjonens gjenfødelse. Tiden fra Romas fall i 330 er deretter blitt kjent som den mørke middelalder. I dagligspråket er det som blir kalt middelaldersk et lavmål. Med urette. Vi og vårt samfunn er et produkt av middelalderen – i god forstand.

Reinton og Bleken

Halfdan Bleken (til høyre) er blokkfløytist og journalist, med bachelor i musikk fra Norges musikkhøgskole, cand.mus fra Haag i Nederland og utdanning i journalistikk fra Norsk journalisthøgskole, ansatt i NRK fra 1993 til 2021. Han er kjent for en rekke programmer om musikk og samfunn i NRK.

Per Olav Reinton (til venstre) er statsviter og forfatter og har arbeidet i mange år i NRK både som utenriksmedarbeider og kulturjournalist. Tidligere rektor ved Norsk journalisthøgskole. Han har skrevet en rekke bøker bl.a "Dronning Eufemias by", "Byen som brant for syndens skyld" Hans siste bok er «Friheten på barrikaden» (2021). Per Olav er styreleder i Modus - senter for middelaldermusikk.

Fredag 11. september 2020 åpnet en  pop-up-utstilling i Middelalderparken på Sørenga.

PopUpPlakater LokBaneNOR, Oslo kommune og Riksantikvaren står bak. Utstillingen består av 7 store plakater, og viser historikk og plankart og visualiserer noen av tiltakene som er planlagt realisert i Middelalder-parken. 

I år 2022 blir Follobanen ferdig og terrenget bllir gjenskapt over jernbanekulverten og ned til Vannspeilet. Utstillingen markerer starten på dette arbeidet.

Tilhørere var en rekke innbudte som hadde bidratt i arbeidet med Follobanen.

PopUpModus og folkOmgitt av middelaldermusikk ved MODUS, var det taler av direktør i BaneNor, byråd for Kultur, idrett og frivillighet, og av Riksantikvaren. 

Plakatutstillingen er satt opp mellom Lokomotivverkstedet og teltet der middelalderbåten Nordild ble bygget, og blir stående en tid femover.

Ta med smarttelefon når du besøker utstillingen! QR-koder gir mer utdypende informasjon som du får på din egen mobilskjerm.

 

Du er her: Hjem Aktiviteter Andres arrangementer