Middelalder-Oslo

Møter og foredrag

5. OKT.: ÅPEN VANDRING

rforside9Foreningen Middelalder-Oslo har gratis  byvandringer i middelalderbyen hver første torsdag i måneden. Dette er siste byvandring høsten 2017.
Vandringen starter kl.17.00 fra Oslo torg, oppmøte ved St. Hallvards plass. Trikk nr 18 og 19 til St. Hallvards plass eller buss 32, 34 og 70 til Ladegården eller St. Hallvards plass.

Byvandringen er særlig beregnet på de som ikke kjenner middelalderbyen så godt. Den som leder årets siste vandring i Middelalderbyen er historieformidler og Middelaldeby-patriot Leif Gjerland.

Vi skal tenke oss tilbake til Sigurd Jorsalfares tid, se på hvor skomakerne holdt til, ta en titt på ruinene av Clemenskirken, Oslos 1000-årssted og stedet der det ble bygget en kirke for 1000 år siden. Vi skal også ned til Mariakirken på Sørenga der kong Håkon 5 og dronning Eufemia ble begravet. I tillegg til å oppleve levningene fra middelalderen vil vi også diskutere hvordan området bør være i fremtiden, når anleggsarbeidene for ny Follobane er ferdige.

Vandringen er gratis og åpen for alle. Ta med venner og kjente og få et innblikk i Oslos middelalderhistorie!

17. OKT.: MEDLEMSMØTE

Betalingsmidler, priser og verdifastsetting i middelalderen

medieval cowTirsdag 17.10 inviteres det til medlemsmøte i Hallvardssalen på Gamlebyen skole kl.19.00. På programmet står foredrag av tidligere førstearkivar ved Riksarkivet Gunnar I. Pettersen om betalingsmidler, priser og verdifastsetting i middelalderen.

Pettersen er historiker og har bl.a. vært medforfatter i tobindsverket Norsk historie 750 – 1814 og forsket bl.a. på priser på jord og varer i Norge i middelalderen. Hvordan var forholdet mellom lønninger og priser på ulike varer og lønninger i forskjellige deler av middelalderen? Forandret prisforholdet seg mellom korn, kjøtt og melkeprodukter? Hva var prisen på jord og hvem eide jorden?

Møtet er åpent og gratis for alle.
Spinnogsaa

Illustrasjoner fra 1200-tallet. Arbeidsliv på landsbygda.

Du er her: Hjem Aktiviteter Møter og foredrag