Middelalder-Oslo

Møter og foredrag

St.Sophia Kiev

Mandag 17. september inviteres vi til mimrekveld i Ladegården kl 18.00.

Hedvig Vollsnes vil gi oss en omvisning i Ladegården, før vi får oss en matbit og litt og drikke i Ladegårdens kafe. Det vil komme nærmere informasjon om bespisningen etter hvert.

Deretter samles vi i foredragssalen, hvor Øystein Ekroll forteller om Gamle Orhei i Moldova.

Så blir det generell mimring med visning av et utvalg bilder, og kvelden avsluttes med noe så utradisjonelt som et lite "seminar", der vi gruppevis gjennomgår forslagene til sommertur 2019 som ble kastet fram i løpet av årets tur. Håpet er at vi skal klare å komme fram til et reisemål som de fleste kan enes om, og at vi kanskje også finner noen som har god kjennskap til reisemålet og som kan tenke seg å være med i planlegginen.

En forsmak på hva vi har opplevd finner du her på hjemmesiden, der noen av turdeltagerne har delt sine inntrykk i ord og bilder (se også Aktiviteter/Gjennomførte turer øverst på menylinjen).

Sett av kvelden mandag 17. september, så ses vi!

Torsdag 15. november i Hallvardssalen, Gamlebyen skole, Egedes gt 3 kl 19.00:

Foredrag ved jurist og rettshistoriker Jørn Øyrehagen Sunde: Religion, jus og politikk under Magnus Lagabøtes tid.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, VELKOMMEN!

Til Gamlebyen skole kommer du med trikk nr 18 eller 19 til St Hallvards plass, og bussene 32, 34 eller 70 til Dyvekes bro.

Onsdag 17. oktober i Hallvardssalen, Gamlebyen skole, Egedes gt 3 kl 19.00:

Foredrag ved historiker Kristin Aavitsland: Jerusalem og Skandinavia.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. VELKOMMEN!

Til Gamlebyen skole kommer du med trikk nr 18 eller 19 til St Hallvards plass, og bussene 32, 34 eller 70 til Dyvekes bro.

Hovedtema for årets middelalderuke er handel og kulturimpulser i middelalderen og i tidlig nyere tid. Alle foredragene finner sted i Ladegårdens foredragssal i 2. etasje, mens konserten vil foregå i Bispens vinterhall i underetasjen i Oslo Ladegård. Alle arrangementer begynner kl 19.00.

Flateyjarbok Haraldr Halfdan2Mandag 27. august:  Hjemmelagd eller importert? Nødvendig eller europeisk mote? Ved arkeolog Petter B. Molaug
Tirsdag 28. august: Hvor langt var det til andre land i middelalderen? Kart og oppfatninger om hvordan verden så ut.  Ved kartograf Benedicte Briså
Onsdag 29. august: Importert luksus på 1500-tallet. Adelen, borgerskapet og kongen i strid om prestisje. Ved historiker Karen Arup Seip
Torsdag 30. august: Trelasteksport og  Oslos handelsmonopol i senmiddelalderen. Ved historiker Finn-Einar Eliassen
Fredag 31. august: Fyrst Witslavs minnesangerKonsert med Aurora Borealis i Bispens vinterhall

Til Oslo Ladegård kommer du med trikk nr 18 eller 19 til St Hallvards plass, og bussene 32, 34 eller 70 til Ladegården.

Du er her: Hjem Aktiviteter Møter og foredrag