Middelalder-Oslo

Gjennomførte arrangementer

MBB Hovedya 1

 14 voksne og fem barn hadde en fin opplevelse da Trygve Panhoff førte oss rundt i  klosterruinene ikledd sin munkekutte.

MBB Hovedya 2

 

 

 

MBB Hovedya 3

 

 

 

 

 

Pil-og-bue-skytingen med Arne Eriksen var som alltid populært, og opptil flere skudd traff!
MBB Hovedya 4De voksne i følget fikk en vakker runde i Lavetthuset, der "Hovedøya Kunstsal" og Inger Johanne Rasmussen bød oss velkommen til en fantastisk tekstilutstilling.

OsloMiddelalderfestival2022Oslo Middelalderfestival 2022 på Akershus festning 26-29/5. Tema: Handlag/håndverk.

Kom som publikum (og betal inngangspenger) eller kanskje du vil stå i boden til Middelalder-Oslo? Ta i så fall kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Torsdag 26/5 kl.17.00 - Kristi Himmelfartsdag. Åpningsgilde i Høymagasinet.
Fredag 27/5 og lørdag 28/5 kl. 12.00 – 18.00, søndag 29/5 kl. 12.00 – 17.00.

Stort middelaldermarked med underholdning, levende historie, musikk, gjøgling og krigere med sverd, hjelm og skjold. For barn blir det ridder- og prinsesseskole og arkeologi for barn.

Mat og drikke. Foredrag.

Følg med på Facebook eller Instagram!    https://oslomiddelalderfestival.no/

Middelalderbyens Barn arrangerer tur til Hovedøya for medlemmer av foreningen Middelalder-Oslo, med og uten familie.

Både voksne enkeltmedlemmer og barnefamilier kan delta. Det vil bli sendt ut en egen innbydelse pr. e-post rett etter 15. mai til alle medlemmer av Middelalder-Oslo som har oppgitt sin e-postadresse.

Munken p HovedyaTrygve Panhoff kaller seg «fritidsmunk» og vet en masse om livet i Hovedøyaklosteret

Ruinen på Hovedøya er faktisk Norges best bevarte klosterruin fra middelalderen. Her får vi en spennende og lærerik opplevelse når munken Trygve forteller om hvordan livet artet seg for munkene i klosteret på Hovedøya. Han vil berette både om munkeordenens hverdagsliv og hva de enkelte rommene ble brukt til.

 

Bueskyting for alle

Bueskyting er kjempepopulært, og vi har med oss vår egen bueskytterinstruktør Arne som stiller med både buer, piler og blinker. I tillegg passer han alltid meget nøye på, slik at ingen blir skadet.

Bueskytter arne EeriksenArne Eriksen er foreningens faste bueskytter-instruktør

Årsmøtet avholdes i Halvardsalen, Gamlebyen skole, Egedes gt 3.

Dokumentene til Årsmøtet 2022 kan lastes ned her:

Saksliste Årsmøte 2022

Årsberetning 2021

Handlingsplan 2022

Årsregnskap 2021 med budsjett 2022

Hva vet vi om middelalderbyen, hvordan vet vi det og hva er verd å vite?
Digitalt foredrag ved arkeolog Petter B. Molaug om utforskningen av Oslo middelalderby.

NIKU kart TidvisUtsnittRDe senere årenes utgravninger forårsaket av Follobanen, Bjørvikabyen og nye veisystemer har gitt mye ny kunnskap. Det skyldes både at det er blitt gravd arkeologisk i områder som ikke er blitt undersøkt eller undersøkt godt nok tidligere, og at arkeologiske og naturvitenskapelige undersøkelsesmetoder er blitt stadig bedre og har kunnet gi svar på stadig nye spørsmål. Vi vet nå f.eks. mer om hvordan terrenget var i forskjellige tidsperioder i middelalderen. Vi har mer informasjon om biskopens område og ikke minst om havneområdet og hvordan bryggene ble flyttet stadig lengre ut i Bjørvika. Og vi vet mer om hva folk spiste og om sykdom.

Til langt ut på 1800-tallet var den vanlige oppfatningen at kongesagaene, skaldekvad og andre skriftlige kilder inneholdt det vesentlige som det var verd å vite noe om. Siden har undersøkelser av de fysiske levningene gjennom arkeologiske undersøkelser blitt stadig viktigere og mer omfattende. Dette er det foredraget særlig vil dreie seg om.

Men hva er mest interessant å vite noe om? Synet på dette har endret seg sterkt, og synet på dette er nok ganske forskjellig. Den nye Middelalderparken vil gi spennende muligheter for gjenskaping, opplevelser og formidling. Hva skal vi formidle og hvem skal bestemme hva som skal formidles?

Foredraget er nå tilgjengelig på Youtube.  

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte arrangementer