Middelalder-Oslo

VELLYKKET SOMMERTUR 2017!

BorgundI 2017 la vi opp til Den ultimate stavkirketuren: 17 stavkirker + 3 middelalderkirker i stein og en barokkirke i tegl på en behagelig buss- og ferjetur over 6 dager gjennom Valdres og Sognefjorden, via Flåm i Nærøyfjorden til Hallingdal, Numedal, Kongsberg og Heddal.

Turen gikk fra søndag 4. juni (1. pinsedag) t.o.m. fredag 9. juni, og dr.philos. Øystein Ekroll, førsteamanuensis og forsker ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider og Norges største kjenner av middelalderkirker, var medfølgende guide  på hele rundturen.

Borgund stavkirke i Lærdal

I Valdres besøkte vi alle de seks stavkirkene: Hedalen, Reinli, Hegge, Lomen, Høre og Øye. I tillegg tok vi en titt på Einangsteinen i Vestre Slidre, med eldre runer. Vi rakk også å beundre Vangsteinen (rune- og billedstein fra tidlig 1000-tall, som tidligere stod ved Vang stavkirke, som ble kjøpt og flyttet til Polen i 1842 av kong Fredrik Wilhelm IV av Preussen).

I Sogn besøkte vi alle de fem stavkirkene: Borgund, Urnes og Hopperstad (tre av de absolutt vakreste vi har) samt Kaupanger og Undredal (landets minste). Vi tok oss også tid til å beundre 1600-tallskirken i Gaupne med unik dekor og portal fra den gamle stavkirken på stedet og den vakre Dale middelalderkirke i stein i Lusterfjorden og Hove steinkirke i Vik. I Hallingdal så vi Torpo stavkirke og i Numedal alle fire stavkirker: Uvdal, Nore, Rollag og Flesberg. Etter et besøk i den staselige barokk-kirken i Kongsberg, avsluttet vi den ultinmate stavkirketuren med et besøk i Heddal stavkirke - den største av alle stavkirkene våre. 

Reisen var lagt til den vakreste tiden av året på Vestlandet, med grønne lier, fruktblomstring, hvite fosser og et bakteppe av snøkledde fjelltopper. Hva kan vel måle seg med de enestående stavkirkene våre omkranset av den vakre, ville Vestlands-naturen? 

Les detaljert program her.

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte turer VELLYKKET SOMMERTUR 2017!