Middelalder-Oslo

Gjennomførte arrangementer

Onsdag 25.oktober 2023: BOKMØTE I MODUS-HUSET

erik av pommern cover lowresOnsdag 25.oktober inviterer foreningen Middelalder-Oslo til middelalder-bokmøte i MODUS-huset, hvor du kan kjøpe bøker, kort og plakater fra foreningen Middelalder-Oslos rikholdige boklager.

Synnøve Veinan Hellerud vil holde foredrag om kong Erik av Pommern og sin bok «Kongen som ble sjørøver». Det er en bok først og fremst beregnet på barn mellom 10 -12 år. Men foredraget er beregnet på voksne.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og begynner kl.19.00.

MODUS - Senter for middelaldermusikk holder til i det lille hvite murhuset i hagen nendenfor/foran Saxegården, i Saxegårdsgt.15. Ta gjerne trikk 13 eller 19 til Oslo hospital.

 

Erik av Pomm

Erik av Pommerns liv og tida han levde i (1382-1459) er en spennende og altfor lite kjent del av Norges og Nordens historie. En konge som ble sjørøver - det er et eventyr fra virkeligheten. Han kan også absolutt knyttes til Oslo. Det var her han først ble kronet til konge, sannsynligvis i Hallvardskirken i 1392, da han var ti år gammel. Vi vet også at han besøkte Akershus slott som voksen konge.

Erik av Pommern ble utpekt som tronfølger av dronning Margrete etter at hennes sønn Olav døde. Alt i 1389 ble han valgt til konge i Norge, i 1396 også i Danmark og Sverige. I 1397 i Kalmar ble han kronet til konge i alle de tre rikene (Kalmarunionen).

Synnøve Veinan Hellerud er historielærer og sakprosaforfatter. Hun har bl.a. skrevet boken «Oslo – tusen års historie» (Aschehoug 2000).

Boken om Erik av Pommern er utgitt på Orkana forlag i 2023. Den vil være til salgs på møtet.

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte arrangementer Onsdag 25.oktober 2023: BOKMØTE I MODUS-HUSET