Middelalder-Oslo

Gjennomførte arrangementer

15. FEBRUAR: MEDLEMSMØTE

Klstadskipet1Årets første medlemsmøte: onsdag 15. februar kl.19.00 i Hallvardsalen, Gamlebyen skole, Egedes gate 3.

Eivind Luthen: Med Saga Farmann til Miklagard
Vi hører om byggingen av Klåstadskipkopien (Saga Farmann) og planene om å seile til Miklagard via Finnmark, Kvitesjøen, Volga og Svartehavet.
Klåstadskipet er en knarr fra begynnelsen av 1000-tallet, grunnstøtt i sin tid i Viksfjorden i Vestfold, nærheten av Kaupang og utgravd i 1970. Restene av skipet er utstilt i Slottsfjellmuseet i Tønsberg. Stiftelsen Nytt Osebergskip i Tønsberg bygger nå en kopi som er halvveis ferdig.
Knarren er ca. 60 fot lang og er ypperlig til en slik langferd som vil foregå etappevis over 4-5 sommersesonger. Det legges opp til at interesserte kan være med på en eller flere etapper.

Eivind Luthen er toktleder og vil på møtet orientere om byggingen av skipet og formålet med ekspedisjonen som har vekket stor interesse i inn- og utland. Han er kjent som leder av pilegrimsfellesskapet St. Jakob og redaktør av forenin­gens tidsskrift Pilegrimen. Luthen har gjort en stor innsats med pilegrimsleder, både merking og skriving av reiseførere. I Tønsberg har han stått bak arbeidet med å lage modeller av middelalderkirker.

Trikk nr 18 og 19 til St. Hallvards plass, eller buss 32, 34 eller 70 til holdeplass Ladegården. VELKOMMEN!

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte arrangementer 15. FEBRUAR: MEDLEMSMØTE