Middelalder-Oslo

Hva er Middelalder-Oslo?

Middelalder-Oslo (tidligere: Interesse-foreningen Oslos Middelalder) ble stiftet i 1995 og har ca. 600 betalende medlemmer. Foreningens fanesak har siden stiftelsen vært å realisere Oslo Middelalderby, påvirke den politiske beslutningsprosessen og virke for at Oslos genuine middelalderarv fremstår maksimalt synlig og tilgjengelig i all planlegging og politisk prioritering. Ønsket er at hele Oslo Middelalderby vil bli en stor attraksjon for Oslo. Alle som synes det er viktig å ta vare på Oslos middelalderarv er velkommen som medlem!

Foreningen har siden starten arbeidet aktivt med å spre entusiasme og interesse for Oslos middelalderhistorie. Foreningen har tatt initiativ til en lang rekke arrangementer hvor de verdifulle middelalderområdene står i fokus. Foreningen er blant annet medarrangør av St. Hallvards dag 15. mai til minne om Oslos skytshelgen. Vi stiller med mannskap i middelalderklær i forbindelse med arrangementet og er med på forberedelsene.

Årets gangvakt er en ærespris som deles ut av Middelalder-Oslo hvert år på St. Hallvards dag til en person eller organisasjon som har arbeidet for Oslos middelalder på en måte som er i tråd med foreningens formål. Les mer om hvem som har mottatt æresprisen "Årets gangvakt" under Gangvaktprisen.

Foreningen Middelalder-Oslo har fire faste arrangementer årlig: St. Hallvards dag 15. mai (medarrangør), Oslo Middelalderfestival andre helg i juni (medarrangør), Middelalderuka sist i august og Eufemiaaften siste søndag før advent. I tillegg arrangeres det medlemsmøter med foredrag og konserter, byvandringer, møter, kurs og dugnader.

Hver sommer inviterer Middelalder-Oslo til en ukestur til interessante reisemål (se Medlemsturer), samt en dagstur om våren og en to-dagerstur om høsten. Ikke minst driver foreningen påvirkningsarbeide ovenfor Oslo kommune og Staten. Medlemsbladet Middelalder-Oslo kommer ut to ganger i året. I tillegg holder vi kontakt med medlemmene ved medlemsbrev vår og høst, og telefon og epost ved behov.

Foreningens formål:

  1. SYNLIGGJØRE ved å påpeke verdien av, og øke forståelsen for de verdier som ligger i Oslos middelalderområder og-tradisjoner.
  2. PÅVIRKE ved å virke for at Oslos genuine middelalderarv skal framstå som maksimalt synlig og tilgjengelig som et resultat av politiske prioriteringer.
  3. ORGANISERE ved aktivt å ta initiativ til og delta i tiltak som fremmer disse målene.

Medlemsskap i foreningen koster kr. 300 pr.år. Bankkontonr. 5010.05.67498.

Du kan melde deg inn her. 

Foreningens postadresse er:

Middelalder-Oslo, Pb 558, Sentrum, 0105 Oslo. 
Tlf. sekretær 975 37 255
E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

For melding om adresseendring: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..