Middelalder-Oslo

Medlemsturer

26.JUNI-3.JULI 2024: SOMMERTUR TIL FLANDERN

Årets sommertur går til Flandern og omkringliggende herligheter i perioden 26. juni-3.  juli 2024. Bruges CanalsEscape er vår valgte turarrangør, og de har lagt opp et spennende program for oss basert på våre innspill og ønsker. Det blir museer, slott og kirker, vakker middelalderbebyggelse og fristende spisesteder, og vi bruker buss, kanalbåt og apostelens hester ettersom det passer seg.

I tillegg til lokale guider på de fleste besøksmål, får vi med oss vår egen «kunnskapsbrønn» Petter Molaug som medfølgende guide!

Detaljert program med priser og påmeldingsfunksjon finner dere ved å klikke på denne lenken. 

Her er litt av det vi får oppleve på turen:

DAG 1 GENT OG BRÜGGE  Onsdag 26. juni På vei til Brügge stopper vi i Gent, hvor det blir guidet byvandring og lunsj. Etter lunsj besøker vi Sint Baaf-katedralen, før bussen tar oss til Brügge og middag på Hotel Martin's Brügge, der vi skal være i 2 netter.


DAG 2 BRÜGGE   Torsdag 27. juni
 blir det guidet byvandring i Brügge og besøk i den gotiske Vår Frue Kirke, med Michelangelos berømte Madonna. Det blir også kanaltur i to båter, med skipperen som guide, og et besøk på Groeningen museum med tidlig nederlandsk kunst. Så er det tid til å rusle rundt på egenhånd, og spise middag der vi har lyst.


DAG 3  ANTWERPEN-LIER-MAASTRICHT Fredag 28. juni
 Etter frokost setter vi kursen mot Antwerpen der fokuset kan være den praktfulle Vår Frue-katedralen (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal) med en Rubens, eller det fantastiske Plantin en Moretus-museet. Dette museet forteller historien om boktrykkeriet grunnlagt på 1500- tallet. og Groeningsmuseet, som forteller boktrykkerkunstens historie.

Vi forlater Antwerpen etter lunsj, og fortsetter til den lille byen Lier i nederlandsk Limburg, der erkebiskop Olav Engelbrektsson levde sitt siste år etter flukten fra Norge. Vi skal på guidet byvandring, og håper å få se hans gravsted inne i domkirken.

Etter Lier fortsetter vi til Maastricht, hvor vi tar inn på Amrath Grand Hotel de L'Empereur, hvor vi skal være i 2 netter. Så er det middag på indonesisk restaurant.


DAG 4
  MAASTRICHT  Lørdag 29. juni
  Etter frokost blir det uidet spasertur i Maastricht, med sine mange historiske monumenter og den interessante romerske broen over elven Maas. Vi avslutter turen ved cruise-terminalen, og går ombord i en av båtene for et behagelig lunsj-cruise.

Resten av ettermiddagen og kvelden kan vi utforske byen på egenhånd, og forhåpentllig finne et spennende sted å spise middag.
Aachen Domkapelle Oktogonen

 

 

 


DAG 5  AACHEN-RAEREN-KÖLN
   Søndag 30. juni
  Etter fokost og utsjekk fra hotellet får vi en kort kjøretur til Aachen gjennom åsene i Sør-Limburg. I Aachen skal vi på guidet byvandring og se den vakre katedralen der  med keiserkapellet, stedet for Karl den stores kroning som romersk keiser i år 800. Deretter blir det lunsj på egenhånd.

Så bærer det videre til Raeren (Belgia), for å se det interessante pottemakermuseet der. Museet er kjent for sitt dekorerte stentøy fra 15- og 1600-tallet, som ble eksportert bl.a. til Oslo, og som det er funnet massevis av rester etter underutgravningene i middelalderbyen.

Etter Raeren fortsetter vi til Köln, og sjekker inn på Motel One Cologne-Waidmark, der vi skal bo i to netter. 
Middag på Das Kleine Steakhouse i Köln.

Cologne Cathedral
DAG 6  KÖLN   
  Mandag 1. juli
  

Her blir det byvandring med lokale engelsktalende guideroppleve i Kölns historiske sentrum, og besøk på Museum of Medical History (guiding ikke mulig pga. størrelsen på gruppen)

Lunsj inntad på Restaurant Früh am DOM, hvoretter vi besøker Kölnerdomen (uten guide).

Etter lunsj skal vi se Römisch Germanisches Museum på Belgium House med 2 museumsguider (Det originale museet er fremdeles stengt pga. renovering, men gruppen vil se samlingen på forskjellige steder)

Om kvelden blir det middag på Bräuerei zur Malzmühle

basiliekTongeren

 

 

 

 

 

 


DAG 7  TONGEREN OG  MECHELEN
  Tirsdag 2. juli
  Etter frokost drar vi vestover igjen med stopp i den vakre lille belgiske byen Tongeren, vi skal besøke detgalloromerske museet og katedralen med et imponerende museum (Teseum) med kirkeskatter og arkeologiske funn.
Etter å ha sett museet og katedralen i Tongeren, blir det lunsj på Restaurant Boef Tongeren.

belgisk lEtter lunsj fortsetter vi til den gamle universitetsbyen Mechelen (ca 2 timers kjøring), en sjarmerende by med en rik historie og imponerende arkitektur, det vakre rådhuset på Grote Markt og Sint-Romboutskatedralen med sitt staselige tårn og Hof van Busleyden med kunst og kultur fra renessansen. Mechelen er kjent for bryggekunsten og lokale bryggerier med deilige belgiske ølsorter.
 Vi overnatter i Mechelen på Hotel Martin’s Paterhof, og spiser middag på Puro Mechelen 


DAG 8  HJEMREISE 
  Onsdag 3. juli
   Etter utsjekk og en grytidlig f
rokost på hotellet, er det avgang med buss kl 07.15 til flyplassen i Brüssel (ca 25 minutters kjøring) for Innsjekk og hjemreise med avreise fra Brüssel med SAS til Oslo Kl 10.00, ankomst Oslo (OSL) kl 12.00. 

 

Du er her: Hjem Aktiviteter Medlemsturer 26.JUNI-3.JULI 2024: SOMMERTUR TIL FLANDERN