Middelalder-Oslo

Medlemsturer

26.JUNI-3.JULI 2024: SOMMERTUR TIL FLANDERN

Sommerturen gikk i år til Flandern og omkringliggende herligheter 26. juni-3.  juli 2024. Bruges CanalsEscape var vår turarrangør, og de hadde lagt opp et spennende program for oss basert på våre innspill og ønsker. Det var museer, kirker, vakker middelalderbebyggelse og fristende spisesteder, og vi tok oss frem med buss, kanalbåt og apostelens hester.

I tillegg til lokale guider på de fleste besøksmål, hadde vi med oss vår egen «kunnskapsbrønn» Petter Molaug som medfølgende guide.

Detaljert program finner du ved å klikke på denne lenken. 

Her er litt av det vi fikk oppleve på turen:

DAG 1 GENT OG BRÜGGE  Onsdag 26. juni På vei til Brügge stoppet vi i Gent, hvor det var guidet byvandring og lunsj. Deretter besøkte vi Sint Baaf-katedralen, før bussen tok oss til Brügge og middag på Hotel Martin's Brügge, der vi var i 2 netter.

DAG 2 BRÜGGE   Torsdag 27. juni var det guidet byvandring i Brügge og besøk i den gotiske Vår Frue Kirke, med Michelangelos berømte Madonna. Det ble også kanaltur i to båter, med skipperen som guide, og et besøk på Groeningen museum med tidlig nederlandsk kunst - Hieronimus Bosch, Jan van Eyck og Jan Paul Rubens! Så kunne vi rusle rundt på egenhånd, og spise middag der vi hadde lyst.

DAG 3  ANTWERPEN-LIER-MAASTRICHT Fredag 28. juni Etter frokost satte vi kursen mot Antwerpen der fokuset var på den praktfulle Vår Frue-katedralen (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal) med en ekte Rubens, og det fantastiske Plantin en Moretus-museet, som forteller historien om boktrykkeriet grunnlagt på 1500- tallet, og boktrykkerkunstens historie.

Vi forlot Antwerpen etter lunsj, og fortsatte til den lille byen Lier i nederlandsk Limburg, der erkebiskop Olav Engelbrektsson levde sitt siste år etter flukten fra Norge. Vi fikk en guidet byvandring, men fikk dessverre ikke sett kirken med gravstedet hans pga for knapp tid. Kirken var også under restaurering.

Etter Lier fortsatte vi til Maastricht, hvor vi tok inn på Amrath Grand Hotel de L'Empereur, hvor vi var i 2 netter. Der fikk vi indonesisk rijs-taffel på lokal indonesisk restaurant..

DAG 4  MAASTRICHT  Lørdag 29. juni  Etter frokost blir var det guidet spasertur i Maastricht, med sine mange historiske monumenter og den interessante romerske broen over elven Maas. Vi avsluttet turen med et behagelig lunsj-cruise.
Resten av ettermiddagen og kvelden kunne vi utforske byen på egenhånd, og spise middag der vi hadde lyst.

 

DAG 5  AACHEN-RAEREN-KÖLN   Søndag 30. juni  Etter fokost og utsjekk fra hotellet ble det en kort kjøretur til Aachen gjennom åsene i Sør-Limburg. I Aachen var det guidet byvandring og vi så den utrolig vakre katedralen med keiserkapellet, stedet for Karl den stores kroning som romersk keiser i år 800. 

Så bar det videre til bittlelille Raeren i Belgia, for å se det interessante pottemakermuseet der. Museet er kjent for sitt dekorerte stentøy fra 15- og 1600-tallet, som ble eksportert bl.a. til Oslo, og som det er funnet massevis av rester av etter under utgravningene i middelalderbyen.

Etter Raeren dro vi videre vi til Köln, og sjekket inn på Motel One Cologne, der vi tilbragte to netter. 
En gedigen middag ble inntatt på Das Kleine Steakhouse i Köln.


DAG 6  KÖLN   
  Mandag 1. juli
  

Her ble det byvandring med lokale engelsktalende guider i Kölns historiske sentrum.

Lunsj inntok vi på Restaurant Früh am DOM, hvoretter vi besøkte Kölnerdomen.

Etter lunsj så vi Römisch Germanisches Museum på Belgium House (det originale museet er fremdeles stengt pga. renovering)

Om kvelden var det middag på Bräuerei zur Malzmühle

 

 

 

 

 

 


DAG 7  TONGEREN OG  MECHELEN
  Tirsdag 2. juli
  Etter frokost dro vi vestover igjen, med stopp i den vakre lille belgiske byen Tongeren, der vi besøkte det  galloromerske museet og katedralen med et imponerende museum (Teseum) med kirkeskatter og arkeologiske funn.
Deretter var det lunsj på Restaurant Boef Tongeren.

Så fortsatte  vi til den gamle universitetsbyen Mechelen (ca 2 timers kjøring), en sjarmerende by med en rik historie og imponerende arkitektur, det vakre rådhuset på Grote Markt og Sint-Romboutskatedralen med sitt staselige tårn og Hof van Busleyden med kunst og kultur fra renessansen. Mechelen er kjent for bryggekunst og lokale bryggerier med deilige belgiske ølsorter.
 Vi overnattet i Mechelen på det fantastiske hotelletl Martin’s Paterhof, som viste seg å være en ombygd kirke! Noen av reisefølget fikk rom med deleravrosevinduet i veggen, andre hadde søylekapiteler i dusjen. Storslagent! Middagen tirsdag inntok vi på restaurant Puro Mechelen. 

DAG 8  HJEMREISE   Onsdag 3. juli   Etter utsjekk og en grytidlig frokost i selveste kirkerommet på hotellet, var det avgang med buss kl 07.15 til flyplassen i Brüssel (ca 25 minutters kjøring) for avreise fra Brüssel med SAS til Oslo Kl 10.00, ankomst Gardermoen kl 12.00. 

 Og alle var vi enige om at det hadde vært en skikkkelig fin tur!

Du er her: Hjem Aktiviteter Medlemsturer Aktiviteter Gjennomførte aktiviteter 26.JUNI-3.JULI 2024: SOMMERTUR TIL FLANDERN