Middelalder-Oslo

Medlemsturer

22-27 juni: SOMMERTUR TIL SOUTH WALES OG SOUTH WEST ENGLAND

2019Chepstowe

Turen er lagt opp i samarbeid med FRAM Arrangement AS, og koster 12 500 kr pr person i dobbeltrom, med et tillegg på 2 750 kr for enkeltrom. For denne prisen får du flyreisen tur-retur, privat buss i 6 dager, 5 netter på  Jurys Hotell, sentralt i Cardiff, alle måltider inkludert, samt inngangsbilletter til museer og andre severdigheter. Bildet viser Chepstowe castle i South Wales.

Turen er nå fulltegnet, etter at det ble åpnet for påmelding fra mandag 3. desember kl 09.00. Eventuelle spørsmål kan rettes til FRAM Arrangement AS på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på tlf. 22 44 31 41.

Planen var opprinnelig å kombinere South Wales med Isle of Man. Det viste seg å bli både vanskelig og dyrt; fergetider og flyruter skapte problemer som ville gitt oss mye dødtid. Vi har derfor i stedet valgt å konsentrere oss om South Wales denne gang og i tillegg fått med mange severdigheter i South West England, som vi kjører gjennom både til og fra Wales. Vi håper å komme tilbake med tilbud om tur til Isle of Man et annet år.

Programmet som presenteres her, er ikke endelig fastlagt, men må betraktes som en grovskisse som våre engelske guider vil hjelpe oss med å finpusse så det blir en så interessant, spennende og variert tur som mulig. Fay Stevens vil være hovedguiden vår på hele turen. I tillegg vil Stuart Brookes guide oss 2 av dagene i South Wales. Begge er professorer i arkeologi og har lang erfaring med guiding.

Turen er lagt opp i samarbeid med FRAM Arrangement AS, og vil koste 12 500 kr pr person i dobbeltrom, med et tillegg på 2 750 kr for enkeltrom. For denne prisen får du flyreisen tur-retur, privat buss i 6 dager, 5 netter på hotell i Cardiff, alle måltider inkludert, samt inngangsbilletter til museer og andre severdigheter.
Vil du sikre deg plass på turen, meld deg på til FRAM Arrangement AS på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på tlf. 22 44 31 41! Påmelding skjer fra og med mandag 3. desember kl 09.00.
Faktura for depositum kr 3200,- sendes ut medio desember med betalingsfrist 10 dager senere.

Foreløpig program for turen

Dag 1, lørdag 22. juni
2019AveburyHengeFly Oslo, Gardermoen – London, Gatwick /10.15 -11.35 / (direkte) med Norwegian. Buss og guide møter oss på Gatwick. Kjøretiden til Cardiff er 3 1⁄2 time, men vi beregner 6 timer på turen for å spise lunsj og se ting underveis. Vi legger derfor turen om Avebury, hvor vi spiser lunsj på puben Red Lion, etter sigende «the most haunted pub in England»! På veien dit passerer vi Stonehenge, Silbury Hill og flere andre severdigheter fra megalitt-tiden, som kan beundres fra bussen. Steinsettingen i Avebury (bildet), rett ved puben, rekker vi å ta en titt på før vi fortsetter mot Cardiff. Innsjekking på det vakre, sentrale hotellet Jurys Inn **** ca. kl 18.30. Middag kl. 20. 

Dag 2, søndag 23. juni

2019EveshamAbbeyDagstur til Worcester (reisetid fra Cardiff: 1 t 40 min. hvis direkte). Vi kjører langs the Severn Estuary (det innerste av Bristol Channel) og følger elva Severn videre opp mot Worcester, der norske Håkon Eiriksson ladejarl hadde sitt sete under første halvdel av 1000-tallet. Han ble gjort til jarl av det vestlige Mercia av sin far, Eirik Håkonson ladejarl, som selv var blitt gjort til jarl av Northumbria av Knud den mektige i 1016, og hadde sitt sete i York. Den unge Håkon Eiriksson ladejarls rike omfattet bispebyen Worcester og Severn-dalføret i dagens Worcestershire (ja, det med sausen). På 1000-tallet hadde Worcester en betydelig bybefolkning med håndverkere og yntverksted, og det viktige klosteret Evesham Abbey. Langs ruta til og fra Worcester besøker vi severdigheter som Chepstowe Castle og andre slott, borger, festninger og megalittmonumenter, alt etter hva tiden tillater. Lunsjen inntar vi i Worcester. Vi ser ruinene av Evesham Abbey (billdet), som ble grunnlagt mellom 700 og 710 e.Kr., og tar en byrundtur før bussen kjører oss tilbake til hotellet vårt i Cardiff og middag kl. 20.

Dag 3, mandag 24. juni
2019BathFørste post på programmet er Lydney Park nær Newport, med rester av et romersk tempel. Videre mot utløpet av elven Severni Bristol Channel finner vi Great Witcombe Roman Villa (bygget i år 100 e.Kr. og bebodd til utpå 500-tallet), med en særpreget beliggenhet på en fjellside litt øst for elven.
Lunsjen spiser vi i f.eks. Gloucester. Etter lunsj krysser vi Bristol Channel og drar mot sør til Bath for å se den vakre byen, sir Christopher Wrens boligkvarter The Crescent, katedralen og the Roman
Baths de romerske badene (bildet).
Retur til hotellet i Cardiff og middag kl. 20.

Dag 4, tirsdag 25. juni
2019CaerleonVi kjører til landsbyen Caerleon nær Newport, Storbritannias best bevarte romerske legionsby. Den var en av romernes første erobringer i Wales, bygget 30 år etter at de hadde invadert England, dvs. rundt år 0. Caerleon har også et imponerende romersk amfiteater (bildet). Vi tar oss tid til å besøke The National Legionary Museum og får et innblikk i livet i en legionsby for 2000 år siden. Lunsjen spiser vi også i Caerleon.
Vi fortsetter til Caerlevent, den tidligere romerske markedsbyen Venta Silurum. Ruinene av denne byen stikker noen steder 5 m opp i landskapet. Så krysser vi elvene Usk og Wye og ser de spektakulære klosterruinene av Tintern Abbey (forlatt på 1600-tallet). Vi tar også en tur innom Abbey Mill Wye Valley Craft Centre, ikke langt fra ruinene, og kanskje rekker vi en liten rusletur langs elven Wye.  Vi fortsetter til Raglan Castle, ansett som Storbritannias fineste senmiddelalderske festning, med et majestetisk walisisk slott og fantastisk utsikt utover landsbygden i Monmouthshire. Retur til hotellet og middag kl. 20.

Dag 5, onsdag 26. juni
2019CardiffCastleDenne dagen starter vi med Cardiff Castle, anlagt av kelterne, videreført av romerne, deretter normannerne, og med siste ombygging på slutten av 1800-tallet, da den styrtrike lord Butekjøpte det som en ruin og restaurerte det til overdådig nygotikk ved hjelp av sin venn arkitekten William Burgess. Lord Bute kjøpte også den lille middelalderborgen Castell Coch (The Red Castle) oppe i åsen ovenfor Cardiff og innredet det til et praktfullt jaktslott. Gammel og mett av dage ga han begge slottene i gave til Cardiffs befolkning.

Etter slottsbesøkene og en liten kafferast i Castell Coch fortsetter vi mot Swansea, hvor vi spiser lunsj og ser enda flere slott og borgruiner, som f. eks. Swansea Castle (1100-talls), Oxwich Castle, Weobley Castle (befestet gods), Kidvelley Castle og Dryslyn Castle. I nærheten av sistnevnte finnes også to interessante megalittgraver: en spektakulær dyssegrav med en kjempestein på toppen og en ganggrav av stein med flere kamre. Retur til hotellet og middag kl. 20.

Dag 6, torsdag 27. juni - avreisedagen
2019CoriniumMuseumEtter utsjekking fra hotellet bruker vi tiden og veien frem til Heathrow på severdigheter langs veien. Vi kjører nordøstover, til Cirencester, og ser gresskledte forhøyninger i landskapet etter et romersk amfiteater. Ved Cirencester ser vi også sporene etter den nest største romerske byen fra 200-tallet i Roman Britain, Corinium Dobunnorum. Vi besøker Corinium Museum (bildet), med artefakter fra forhistorisk tid, en gedigen samling av romertidsfunn, bl.a. flotte mosaikker, og også funn fra angelsaksisk tid og fine middelalderskulpturer.

Etter lunsj i Cirencester går veien videre mot Heathrow og hjemreise.

Fly London, Heathrow – Oslo, Gardermoen /19.30 - 22.40 / (direkte) med SAS.

Styret i foreningen Middelalder-Oslo har nedsatt en turkomite bestående av Jorun Hermansen (leder), Gro Siri Johansen, Frank Åge Fjellbekk og med uvurderlig hjelp av Sonja Robøle, som har funnet rem til mange av everdighetene og skaffet meget kompetente guider til turen. Hun og Jorun Hermansen har skrevet teksten. Ta kontakt med turkomiteen eller med Fram arrangement dersom det er noen spørsmål om turen.

Påmeldingen starter 3. desember kl.9.00!

2019Megalittgrav

Megalittgrav ved Dryslyn Caste, South Wales.

Du er her: Hjem Aktiviteter Medlemsturer 22-27 juni: SOMMERTUR TIL SOUTH WALES OG SOUTH WEST ENGLAND