Middelalder-Oslo

Medlemsturer

4-9. JUNI: SOMMERTUR 2017

BorgundI 2017 går sommerturen innenlands - vi har lagt opp til den ultimate stavkirketuren: 16 stavkirker på en behagelig buss- og ferjetur over 6 dager gjennom Valdres og langs Sognefjorden, med retur til Oslo via Geilo i Hallingdal og Numedal.

Invitasjonen til turen går ut med medlemsbrevet i januar 2017, påmelding er mulig fra 31. januar.

Turen går fra søndag 4. juni (1. pinsedag) t.o.m. fredag 9. juni, og dr.philos. Øystein Ekroll, førsteamanuensis og forsker ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider og Norges største kjenner av middelalderkirker, vil guide oss på hele rundturen.

Borgund stavkirke i Lærdal

I Valdres skal vi besøke alle de seks stavkirkene: Hedalen, Reinli, Hegge, Lomen, Høre og Øye. I tillegg tar vi en titt på Einang¬steinen (runestein med eldre runer i Vestre Slidre), og (hvis tid) ser vi noen av de mange jernutvinningsanleggene i nærheten. Vi rekker også å beundre Vangsteinen (rune- og billedstein fra tidlig 1000-tall, som tidligere stod ved Vang stavkirke, som ble kjøpt og flyttet til Polen i 1842 av kong Fredrik Wilhelm IV av Preussen).
I Sogn besøker vi alle de fem stavkirkene: Borgund, Urnes og Hopperstad (tre av de absolutt vakreste vi har) samt Kaupanger og Undredal (landets minste). Vi tar oss også tid til å beundre kirkene Gaupne og Dale i Lusterfjorden og Hov steinkirke i Vik. I Hallingdal ser vi Torpo stavkirke, men dropper Gol (som er en kopi av stavkirken som står på Folkemuseet). I Numedal ser vi alle fire stavkirker: Uvdal, Nore, Rollag og Flesberg. Etter et besøk i den staslige barokk-kirken i Kongsberg, avslutter vi den ultinmate stavkirketuren med et besøk i Heddal stavkirke - den største av alle stavkirkene våre. 

Reisen vil foregå på den vakreste tiden av året på Vestlandet, med grønne lier, fruktblomstring i fullt flor og et bakteppe av snøkledde fjelltopper. Hva kan vel måle seg med de enestående stavkirkene våre omkranset av den vakre, ville Vestlands-naturen? Ikke rart at keiser Wilhelm kom tilbake år etter år til de spektakulære stedene han hadde forelsket seg i langs Sognefjorden.

PÅMELDINGSINFORMASJON
Pris i dobbeltrom kr 11 410. Pris i enkeltrom
kr 11 690. På Tørvis Hotell er enkeltrommene i anneks. Tillegg for oppgradert enkeltrom i hovedhuset på Tørvis er kr 1080,-.

Påmelding fra og med 31. januar 2017 til John-Erik Sporild i Trones Touring AS på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på mobil 947 80 501. Du får svar innen 10. februar om du har fått plass, eller om du står på venteliste. Det vil bli krevd et depositum på kr 2500 pr. person, med betalingsfrist 17. februar 2017. Restbeløpet forfaller til betaling 27. mars.

Oppgi fullt navn, adresse, epost og tlf nr samt navn på den du eventuelt skal dele rom med.
Faktura blir sendt fra Trones Touring til dem som har fått plass. Ved avbestilling etter 24. april må den enkelte søke refusjon gjennom sin egen reiseforsikring.

Du er her: Hjem Aktiviteter Medlemsturer 4-9. JUNI: SOMMERTUR 2017