Middelalder-Oslo

SOMMERTUREN 2018 GIKK I AUSTRVEG

Sofia katedralen KievI alt 55 personer deltok på turen som gikk til Kiev, Odessa og Moldova i vikinger, kosakker, romere og grekeres fotspor. Vi reiste fra Gardermoen til Kiev tirsdag 29. mai, og returnerte en uke senere fra Chisinau i Moldova. 

Strålende vær, flinke guider, spennende og eksotiske reisemål, over gjennomsnittet interesserte turdeltagere og ikke minst vår egen medbragte og utrettelige kunnskapsbrønn Øystein Ekroll bidro til en uforglemmelig turopplevelse. Bilder fra turen kommer etter hvert - følg med!

På vei for å besøke Sofia-katedralen og det store grotteklosteret i Kiev. Foto: J.Hermansen

Dag 1: Fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Kiev Med LOT, LO 482 G kl 10:40, mellomlanding i Warszawa, og ankomst Kiev kl 17:15.. Innsjekking på hotellet og liten byvandring (hvis tid) hvor vi ser Uavhengighetsplassen, hovedgaten Kreshatik og Den gylne porten før vi spiser middag på en koselig restaurant.
Dag 2.: Vi besøker St. Sofia-katedralen (bygget av fyrst Jaroslav den vise i 1039), deretter en spasertur i Andrejevsky Uzviz - Kievs Montmartre, lunsj på Za Dvoma Zaitsyamy etterfulgt av elvetur på Dnepr (Europas fjerde største elv), og ser Kiev fra elvesiden. Middag på en hyggelig restaurant på kvelden.
Dag 3: Vi besøker Kievs grottekloster, Lavra (på Unescos verdensarvliste). Lunsj og ettermiddagsbesøk i Kievs historiske museum. Felles middag på kvelden.
Dag 4: Buss Kiev - Odessa (kalt Svartehavets perle). Lunsj underveis i utkanten av byen Uman. Ankomst hotellet i Odessa på ettermiddagen. Innsjekking og liten byvandring før felles middag på en hyggelig restaurant.
Dag 5: Besøk på Privoz-markedet (ett av Odessas største). Guidet byrundtur i Odessas historiske sentrum. Vi ser Potemkin-trappen, den vakre Operaen i barokkstil, Passazh (den spesielle, vakre handlegaten), hovedgaten Deribasovskaya og den vakre Primorsky Boulevard før lunsj, deretter besøk i Det arkeologiske museet. Om kvelden blir det operaforestilling og felles middag.
Dag 6: Avreise Odessa - Moldova. Vi kjører til Bilhorod-Dnistrovskyi (kjent for sin vinproduksjon) og ser først Akkerman-festningen, grunnlagt på ruinene av den gamle byen Tyr (den best bevarte middelalderfestningen i Moldova). Besøk på vinkultursenteret Skabo, hvor vi får lunsj og vinsmaking. Ankomst hovedstaden Chisinau tidlig ettermiddag. Innsjekking på hotellet og en liten byvandring i sentrum før middag på en restaurant med tradisjonell moldovisk mat.
Dag 7: Vi kjører til Curchi-klosteret, bygget i 1773 (ett av de største og vakreste i Moldova), omvisning på klosterområdet. Vi kjører videre til den gamle byen Old Orhei, med et unikt naturlandskap og rester etter gamle sivilisasjoner tilbake til jernalderen. Besøk i det lille grotteklosteret og i det arkeologiske museet. Lunsj hos en lokal familie. Deretter besøk på vingården Milestri Micim og omvisning m/smaksprøver i verdens største vinkjeller, 55 km lang. Retur til Chisinau og felles middag.
Dag 8: Avreise fra Chisinau Med LOT, LO 514 kl 14:45, mellomlanding i Warszawa, og ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl 18:50.

PRIS og PÅMELDINGSINFORMASJON
Pris i dobbeltrom kr 12 250. Enkeltromstillegg kr 2000.
Bindende påmelding f.o.m. søndag 4. februar 2018 kl 24:00 / mandag 5. februar 2018 kl 00:00 til
John-Erik Sporild i Intro Tour AS på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på mobil 947 80 501. Oppgi fullt navn (slik det står i passet), adresse, e-post og tlf. nr., samt navn på den du eventuelt skal dele rom med. Plassene blir tildelt i den rekkefølge påmeldingene kommer inn pr. sms eller mail.
Du får svar innen 10. februar om du har fått plass, eller om du står på venteliste. Det vil da bli krevd et depositum på kr 5000 pr. person, med betalingsfrist 12.02.18. Restbeløpet forfaller til betaling 12.03.18. Påmelding uten betalt depositum innen fristen blir ikke regnet som gyldig. Depositum fås tilbake om du ikke får plass på turen, eller ved forfall pga. egen sykdom eller sykdom/dødsfall i nærmeste familie. Ved avbestilling må den enkelte søke refusjon gjennom egen reiseforsikring. NB! Sørg for å ha gyldig pass og gyldig reiseforsikring.

MEDFØLGENDE GUIDER er dr.philos. Øystein Ekroll og Morten Haugen fra Arpintours som kjentmann i områdene vi besøker.

Sonja Vibeche Robøle er ansvarlig for turopplegget sammen med Jorun Hermansen.

Ansvarlige turoperatører:
Morten Haugen i Arpintours, mobil 948 65 860
John-Erik Sporild i Intro Tour AS, mobil: 947 80 501

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte turer SOMMERTUREN 2018 GIKK I AUSTRVEG