Nytt flagg til Covarrubias

Takket være foreningen Middelalder-Oslo vaier det norske flagget igjen i sin fulle fargeprakt på kommunehuset i Covarrubias!

Covarrubias m flagg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medlemmer fra Middelalder-Oslo besøkte den lille spanske middelalderbyen Covarrubias under sommerturen til Santiago de Compostela i 2013. Vi var så heldige - ved en ren tilfeldighet - å treffe visepresidenten i Prinsesse Kristinastiftelsen, Øyvind Fossan, på gaten i Burgos. Da vi fortalte at vi skulle besøke Covarrubias neste dag og at vi ikke hadde ordnet med guide, lovet han å vise oss byen og klosterkirken der prinsesse Kristina av Tunsberg hviler i sin sarkofag.

Besøket ble en fin opplevelse, noe som Fossan bidro til med sin engasjerte omvisning. Vi ble selvsagt sjarmert av å se det norske flagget vaie fra balkongen på byens rådhus, men flere bemerket at det så veldig slitt og falmet ut. Skulle ikke foreningen donere et nytt flagg til byen? Vel hjemme i Oslo tok vi kontakt med Fossan og hans samboer Kari Renberg, fikk riktig mål og kjøpte nytt flagg. Det ble overrakt våre gode hjelpere fra Covarrubias da de var i Norge på ferie i sommer. Samtidig fikk de med et beløp i Euro fra foreningen som bot for at vi ikke betalte entré i stiftskirken. For et par uker siden fikk vi følgende hilsen fra Øyvind Fossan og Kari Renberg i Covarrubias:

På vegne av Prinsesse Kristinastiftelsen og Felleskapet St. Olav i Covarrubias ønsker jeg å overbringe en stor takk til Foreningen Middelalder-Oslo. Jeg har også av representanter fra Kommunen Covarrubias blitt bedt om å takke dere for at det norske flagget igjen pryder kommunehusets fasade. Vi fikk overrakt presten i Stiftskirken halvparten av pengene som dere har donert, han var også takknemlig for det. Resten går til Olavskapellets sparebøsse som skal bidra til vedlikehold og fremtidig aktivitet i Kapellet.

Vi håper foreningen vil få anledning til å besøke Covarrubias igjen og da ta seg tid tid til å se det nye kapellet som er reist etter ønske fra vår Prinsesse Kristina, datter av Håkon Håkonsson, intet mindre enn 753 år etter at hun giftet seg med bror til kongen i Kastilja.

Vennlig hilsen Øyvind Fossan og Kari Renberg