Gjennomførte arrangementer

BUESKUDD VED OSLO TORG

De skjøt  og knuste bispens borg!

BueskuddForsidebilde

På middelaldervis angrep to lag en pepperkakemodell av Oslo bispeborg med langbueskudd og knuste borgen til kakesmuler! 

De to langbueskytende lagene:
"Morgendagens voksne" med Johanne Holth Høyset, Dalia Fullsi Ciningo og Tor Nguyen fra klasse 6A ved Gamlebyen skole, mens "Politiske gubber" besto av Rune Gerhardsen, Odd Einar Dørum og Bjørn Svensson (vikar for Per Ditlev-Simonsen). Bemerk strutehettene i rette partifarger!

Instruktør for bueskytingen var Sverre Jensen fra Oslo Langbuelag

Se flere bilder nedenfor.

Et viktig mål for foreningen Middelalder-Oslo er å få gjenerobret Middelalderbyens gamle torg, slik bystyret enstemmig bestemte i 2010. Det skal blant annet gjøres ved å få ting til å hende der.  Søndag den 21. januar hadde vi derfor arrangementet "Bueskudd ved Oslo torg" der målet var å knuse en pepperkakeborgmodell av middelalderens bispeborg med velrettede langbueskudd. Etterpå vanket det deilig pepperkake og rød saft på alle frammøtte.

Bueskudd1Bueskudd2
Bueskudd3Bueskudd4
Bueskudd5Bueskudd6

 

 

 

 

 

 


Vi lar bildene tale for seg om en hyggelig kappestrid, men vil gjerne få oplyse om dem som var med og gjorde denne januarformiddagen til en spesielt trivelig stund ved Oslo torg. De uunværlig hjelperne fra foreningens dugnadskomité var Ellinor Hjort-Eriksen, Arne Matre og Jacob Rød. Takk til dere alle!