Middelalder-Oslo

Våre arrangementer

Søndag 26.nov. 2023 kl 18.00: EUFEMIAAFTEN

Markering av 0’te søndag i advent er innstiftet av foreningen Middelalder-Oslo til dronning Eufemias ære. Velkommen til Oslo Ladegård, Oslo gate 13! Medlemmer av Middelalder-Oslo kommer gratis inn, andre kr.100.

Vi starter opp med Middelalder bokbad med Nina Hovda Johannesen i hovedetasjen. Vi har invitert Lill Heidi Opsahl som vil snakke om romanen sin Glassdronningen med tema hentet fra Oslo på kong Håkon 5's tid, begynnelsen av 1300-tallet. Og vi har invitert Karl Gervin som i 2024 vil gi ut en ny vandreguide om Oslo middelalderby. Det er på høy tid!

Vi fortsetter med servering av varm Luthentrank og Hildegard av Bingens nervekaker, og salg fra foreningens rikholdige lager av bøker, plakater, kort og mye annet. Vipps.

Vi avslutter med Middelalderkonsert med Lyra: Magi og mirakel
5Lyra Eufemiaaften 2023Middelalderens mennesker var dypt religiøse. Samtidig levde et mylder av folkelige trosoppfatninger med røtter i førkristen tid, de trodde på mange ulike overnaturlig fenomener og skikkelser. Viktige kilder til disse trosoppfatningene finner vi i litteratur og ballader fra middelalderen, samlet inn så sent som 1900-tallet. Lyra framfører middelaldersk sangmateriale med temaer fra folketroen, og reflekterer litt rundt skillet mellom tro og overtro, mellom magi og mirakel. Sang ved Anne Louise Lien, harpe og fløyte ved Marit Johanne Høye og cello ved Anna Helgadottir.

Adkomst: Trikk Ljabru nr.13 og 19 eller buss 54 til Middelalderparken, buss 34 til St.Halvards plass
Velkommen til en hyggelig middelalderkveld "nullte søndag i advent"!

Du er her: Hjem Aktiviteter Våre arrangementer Aktiviteter Gjennomførte aktiviteter Søndag 26.nov. 2023 kl 18.00: EUFEMIAAFTEN