Middelalder-Oslo

Våre arrangementer

SØNDAG 15. MAI: ST HALLVARDS DAG 2022

Velkommen til St. Hallvards dag!
Hvert år 15. mai feirer vi St.Hallvards dag i Gamlebyen. I 2022 faller dagen på en søndag, og vi inviterer til en gratis familiedag med rikholdig program for store og små i Ladegårdshagen, Oslo gate 13, fra kl.13 og utover. Ta trikk eller buss til Middelalderparken.
Hvis du vil være med på Pilegrimsvandring denne dagen, så møt opp ved Gamle Aker kirke kl.12.15, eller bli først med på gudstjenesten i kirken fra kl.11. Vandringen går den gamle pilegrimsleden/tjodveien til Hallvardskatedralen, med en avstikker til St.Halvard kirke på Enerhaugen. Ole Rikard Høisæther i Oslo Byes Vel snakker om St.Hallvard og om kirken som er viet Oslos skytshelgen.
Sthalvardsdag barnearkeologiI Ladegårdshagen får barna prøve seg som arkeologer, gå på stylter, balansere på line, skyte med pil og bue og leke med barkebåt.
Er du litt eldre, kan du gjennom 3D få opplevele hvordan det var å gå nedover Bispeallmenningen i år 1324. Og kl.13.30 er det utstillingsåpning i Ladegårdens nordfløy med Karl-Fredrik Kellers tegninger med motiver fra middelalderbyen Oslo. 

Fra kl.14 er det salg av bl.a. vafler og pilegrimspølser, og det blir middelaldersk ringdans til musikk av Schola Instrumentalis.
Kl. 15.15 kan du høre den islandske gruppen Voces Thules fremføre St.Hallvardshymnen og annen musikk fra middelalderen.
Kl.16.24 vil Oslo bys ordfører ønske velkommen til St. Hallvards dag, vi får høre legenden om St.Hallvard som druknet 15.mai 1043 og foreningen Middelalder-Oslo deler ut prisen Årets gangvakt.
Du vil få høre mer om helgenen St.Hallvard i kåseriet til Ole Rikard Høisæther, og Anna Runesson vil fortelle om 25-årsjubileet for Pilegrimsleden i år.
Dagen avsluttes med vesper i Hallvards-katedralens ruiner kl.17.30-18.00 og gregoriansk sang ved Schola St.Hallvard.

Sthalvardsdag Schola St Hallvard 2022Gruppen Voces Thules fra Island spiller og synger på St.Hallvards dag.

Du er her: Hjem Aktiviteter Våre arrangementer SØNDAG 15. MAI: ST HALLVARDS DAG 2022